Akupunktur

– stimulering der medfører smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding i musklerne.

Hvordan foregår akupunkturbehandling?

Behandlingen foregår ved at der stikkes tynde nåle i hud og muskler. Nålene stimulerer nervesystemet. Denne stimulering medfører smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding i musklerne. Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt, kan du eksempelvis mærke en “varme”, “prikken” eller en let “sovende” fornemmelse som stråler ud fra de steder, nålene sidder. Normalt indsættes 4-6 nåle i lokalområdet og 1-2 i hænder eller fødder. Nålene sidder i op til 20 minutter og der behandles 1-2 gange om ugen. Efter ca. 3-5 behandlinger – eller efter ca. 3 uger, vurderes det, om akupunkturen har haft effekt. Der vurderes i det enkelte tilfælde, hvordan der yderligere kan behandles for at opnå de bedste resultater.

Hvordan virker akupunktur?

En af de første reaktioner på en virksom behandling er ofte en bedre nattesøvn, og derefter reduktion af smerte og du kan sandsynligvis bedre udføre de aktiviteter, som du tidligere havde problemer med. Kort sagt, så stimulere nålene kroppens egne smertedæmpende og regenerende processer. Flere studier af kroniske smertetilstande viser, at 5 – 10 akupunkturbehandlinger kan have positiv effekt i op til 6 måneder.

Er der bivirkninger?

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur og halvdelen af alle patienter vil føle træthed umiddelbar efter behandlingen. Symptomer eller smerter kan kortvarigt forstærkes, men disse er forbigående og forsvinder sædvanligvis inden for det første døgn. Ved inkompetent anvendelse af akupunktur kan der i sjældne tilfælde ske uheld med infektion eller perforering af indre organer.

Særlige forholdsregler?

Din fysioterapeut vil spørge dig om relevante informationer inden behandlingen startes. Fysioterapeuten vil eksempelvis gerne vide, om du er gravid, får blodfortyndende medicin eller om du har en kronisk, medicinsk sygdom, du får medicin for. Din fysioterapeut følger sundhedsstyrelsens hygiejneregler og anvender kun sterile engangsnåle.

Hvorfor vælge en fysioterpeut, når du skal have akupunktur?

For at opnå de bedste resultater med akupunktur, er det vigtigt at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande. Fysioterapeuter har en sundhedsfaglig uddannelse på 3 1/2 år inden de uddanner sig til akupunktør. Fysioterapeuten kan derfor vurdere om akupunktur er en relevant behandling for dig. Fysioterapeuten er samtidig uddannet til at hjælpe dig med den bedste kombination af vejledning, behandling og træning.

Akupunktur i Svendborg

Svendborg Fysioterapi tilbyder akupunktur. Ønsker du en behandling? Kontakt os gerne.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Har du spørgsmål, ønsker at bestille tid eller brug for hjælp, så kontakt os endelig.
Dette kan gøres enten via mail, telefon eller ved at udfylde viste formularen.

3 + 8 =