Albue – Hånd – Underarm

– nogle af vores specialer

Introduktion

Smerter i albue, underarm eller hånd er hyppigst opstået som følge af en overbelastning.Det er især almindeligt med smerter på ydersiden af albuen – såkaldt epikondylit (tennisalbue).

Overbelastningen kan komme af, at lave den samme bevægelse mange gange, dette ser vi tit ved kontorjob, hos håndværkere og ved sportsgrene som kaste- og ketchersport. Når leddet og musklerne skal gentagne den samme ensformige opgave gang på gang, vil strukturerne på et tidspunkt sige fra og dette fører til en overbelastning.

Smerterne i albue, underarm og hånd kan naturligvis også være opstået mere akut på grund af et traume som fx et fald eller et vrid. 

 

Tennsalbue

Tennisalbue er kendetegnet ved smerter på ydersiden af albuen, der hvor alle de muskler, der strækker dine fingre og løfter dit håndled hæfter.

Smerterne øges, når du forsøger at bruge disse muskler eller at strække dem.

Er der tale om et slemt tilfælde af tennisalbue, kan du have svært ved at strække albuen ud og døjer særligt med smerter om natten.

Golfalbue

Golfalbue er kendetegnet ved smerter på indersiden af albuen, der hvor alle muskler, der bøjer dine fingre og dit håndled hæfter.

Smerterne øges, når du forsøger at bruge disse muskler eller at strække dem.

Er det særligt slemt, kan du have svært ved at strække albuen helt, og du kan have natlige smerter.

 

Brud (fraktur)

Brud kan opstå efter fald eller andre traumer mod hånden eller armen. Typisk vil du efter et brud blive tilset i skadestuen, hvor der tages et røntgenbillede for at bekræfte mistanken om brud.

Efter et brud er der en periode, hvor du ikke kan bruge fingrene, hånden eller armen. I denne periode kan der være smerter, og efterfølgende kan der være behov for at få armen i gang igen med hjælp fra en fysioterapuet. Fingrene, hånden eller armen kan føles stiv, eller du kan have en fornemmelse af at mangle kræfter og styring. 

Andre diagnoser vi behandler:

  • Springfinger
  • Dropfinger 
  • Karpaltunnelsyndrom 
  • Slimsækirritation (bursit)

Behandling

Behandlingen afhænger af årsagen til smerterne, og de fleste kan behandles uden operation. Efter en grundig undersøgelse af området, lægges der en plan for, hvordan vi bedst hjælper dig.

Er du alligevel en af dem, der er blevet opereret, kan vi selvfølgelig også hjælpe med genoptræning herefter. 

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Har du spørgsmål, ønsker at bestille tid eller brug for hjælp, så kontakt os endelig.
Dette kan gøres enten via mail, telefon eller ved at udfylde viste formularen.

7 + 15 =