Holdtilbud og træning

Svendborg Fysioterapi tilbyder mange forskellige typer holdtræning

Her ser du en oversigt over nogle af de holdtilbud, som vi hos Svendborg Fysioterapi tilbyder.
Kontakt os endelig for mere information.

Apopleksihold

Apopleksihold er for personer som har været ramt af et slagtilfælde/apopleksi (blodprop i hjernen/hjerneblødning). Træningen sigter mod at øge deltagerens styrke, stabilitet, koordination og balance for at gøre dagligdagsaktiviteter, såsom gangfunktion og trappegang, nemmere og mere sikker.

Sclerosehold

Sclerosehold er for personer som er diagnosticeret med sclerose. 

Træningen sigter mod at øge/bevare deltagerens styrke, stabilitet, koordination og balance for at gøre dagligdagsaktiviteter nemmere og mere sikre.

Nakke- og skulderhold

Holdet er for dig der har ondt i skulderen, svært at at løfte og række efter ting, har haft gentagne hold i nakken, tidligere diskusprolaps, varierende smerter, ømhed eller stramhed i nakke- og skulderregionen eller tilbagevendende hovedpine mm.

Formålet med holdtræningen er at blive i stand til at kunne træne selvstændigt og at blive i stand til at kunne justere træningsbelastning og mænge i forhold til egen formåen.

Ryggen | FysioPilates

FysioPilates er en helt enestående neuromuskulær grundtræning. Det kræver ingen forudsætninger at være med på holdet og alle kan være med – uanset om du har skader, er gravid eller noget helt tredje. FysioPilates er fysioterapeutisk Pilates, og her tager vi det bedste fra traditionel Pilates og bruger det til diagnosticering, behandling og genoptræning. Vi holder fokus på bevægekvalitet og på ændring af din bevægelsesstrategi, så du bedre kan klare belastninger i din hverdag. Pilates er en omkring 100 år gammel træningsform, der koncentrerer sig om vejrtrækningskontrol, stabilisering af rygraden og styrke af bryst- og rygmuskler for at opnå muskulær kontrol og balance i kroppen.

Slidgigt i hofter og knæ | GLA:D

GLA:D er både patientuddannelse og træning på samme tid. På GLA:D-holdet lærer du at tackle dine smerter og træne dit knæ eller din hofte. GLA:D står for Godt Liv med Artrose i Danmark og konceptet handler om at få Artrose-patienter i træning så tidligt som muligt for at undgå funktionstab. Dette som følge af slidgigtens påvirkning af bl.a. menisker og ledbånd.

BIG, balance, koordinering og styrke | Parkinson

Vi tilbyder en særligt tilrettelagt træning til dig, der er diagnosticeret Parkinsonpatient. På holdet arbejder vi med balance, koordination, generel styrke og med BIG øvelser. Regelmæssig træning har en stor og overraskende effekt, som dels forebygger nedsat funktionsevne og som gør, at du fysisk klarer din hverdag bedre.

Styrke, kondition og balance | Herrehold

Holdet henvender sig til dig som mand, der vil træne din muskelstyrke, kondition og balance. Vi kombinerer styrketræning og konditionstræning på både maskiner og på gulvet, og vi laver stabilitetsøvelser på bold for at styrke kroppens balance. Du skal være selvhjulpen og være i stand til at træne liggende på gulvet for at være med på herreholdet.

Styrke, kondition og balance | Damehold

Holdet for kvinder der gerne vil vedligeholde eller bedre deres grundform og opbygge mere muskelmasse. Vi kombinerer styrketræning og kredsløbstræning i maskiner, på terapibolde og træningsmåtter. Efter fælles opvarmning/træning trænes der med ens personlige fokus under vejledning.

Udetræning

Har du lyst til at og mod til at træne udendørs, så er dette holdet for dig. På gåturen er der mulighed for at blive udfordret på gangtempo og – terrænet, da vi bl.a. bruger skrænter og bakker. og får pulsen lidt op. Med i træningen er også styrke- og mobilitetstræning.  

Varieret træning | Solo Fitness

Vi har fået adgang til at benytte de fine faciliteter og det nye træningsudstyr i Solo Fitness til dette hold. Her har du mulighed for at få en langt mere varieret styrke- og kredsløbstræning med de forskellige typer af motionscykler og maskiner til simuleret roning, kajak og langrend. Ikke mindst har Solo Fitness et stor udvalg af specifikke og målrettede styrketræningsmaskiner til træning af kroppens forskellige muskelgrupper.

Parkinsonhold

Hvis du døjer med Parkinson har du nu mulighed for at få din hverdag til at fungere bedre ved træning.

Der trænes på niveau inddelte hold for at tilgodese den enkeltes behov bedst muligt og specifikt med henblik på parkinson patienter.

Muskler og led | Skånsom træning i vand

Når du træner i varmt vand, kan du bevæge dine led og muskler med reduceret kropsvægt og moderat vandmodstand. Fysioterapeutisk bassintræning øger din bevægelighed, styrker din muskulatur og reducerer muskel- og ledsmerter. Og så virker vandet både afspændende og befordrende for dit blodomløb.

Hjertehold

Svendborg fysioterapi tilbyder målrettet fysisk træning som en del af et integreret efterbehandlingstilbud, der også omfatter patientundervisning, støtte til kostomlægning, psykosocial støtte, medikamentel behandling og opfølgning.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Har du spørgsmål, ønsker at bestille tid eller brug for hjælp, så kontakt os endelig.
Dette kan gøres enten via mail, telefon eller ved at udfylde viste formularen.

1 + 4 =